Престольне свято

Розміщено на Чер 11, 2016 в Новости, Фото | 0 коментарів

foto7755 У далекому 1816 році на кошти прихожан і графа О.Бахметьєва в с.Станіславчик Жмеринського району був побудований Свято-Вознесенський храм. Церква пережила і славні часи, і розруху, руїни, занепад, заборону віри. В 1936 році було повністю зруйновано дзвіницю і будинок священика, в 1961 році церкву закрили і зруйнували центральний купол. Але все минуло, у 1989 році, завдяки вірі, наполегливості і невичерпній енергії протоієрея Миколая храм знову відкрито. І тепер він гордо височить у центрі села на підвищенні і до нього ідуть звідусіль люди.

9 червня 2016 року в день відзначення Вознесіння Господнього розпочато святкування ювілейного 200 року освячення храму.

З нагоди такої події святкове богослужіння проводив митрополит Вінницький та Барський Симеон спільно із служителями єпархії, теперішнім настоятелем церкви о.Дмитрієм та колишнім – о.Миколаєм.

Із приємним сюрпризом на свято до станіславчан завітав голова Вінницької обласної державної адміністрації В.Коровій. Він привітав усіх з великим святом Вознесіння Господнього, а також з 200-річчям освячення названого в честь свята храму. Присутнім зачитав розпорядження голови облдержадміністрації, яким повернуто у власність релігійній громаді будівлю храму. Валерій Вікторович зазначив, що ми живемо в часи, коли відбувається історична справедливість і релігійні святині повертаються до своїх істинних власників. На Вінниччині релігійним громадам за останні півтора року повернуто 68 церков.

У присутності учасників святкового заходу настоятель храму о.Дмитрій поставив свій підпис під актом прийому-передачі споруди.

У своїй святковій промові митрополит Симеон говорив про силу віри, чистоту помислів та невідворотність моменту, коли настане час відповідати перед Всевишнім за справи свої за життя. Тому закликав жити у мирі й любові, чинити добрі справи. Дякував керівництву області та району за благочинність, сприяння добрим починанням із боку церкви. Висловив щиру подяку громаді Станіславчика, прихожанам храму Вознесіння Господнього за те, що живуть однією великою родиною, за внесок кожного у збереження святині. За вагомий внесок у справу розвитку і укріплення православної віри, піднесення авторитету та ролі Церкви в житті суспільства о.Дмитрій в знак подяки отримав золотий наперсний хрест, а двоє прихожан нагороджені медаллю Преподобних Антонія та Феодосія Печерських.

На святі були присутні голова Жмеринської районної ради В.Малярчук та перший заступник голови районної державної адміністрації О.Монастирський, які щиро привітали прихожан з подвійним святом та презентували храму 2 ікони – образ Пресвятої Богородиці Браїлово-Ченстоховської та зображення чудотворної ікони Божої Матері Браїлівської.

Жителів своєї територіальної громади привітав зі святом та ювілейною датою Станіславчицький сільський голова В.Перепечай та подарував церкві ікону Вознесіння Господнього.

Із привітаннями та дарунками до святкування приєдналися начальник відділу освіти райдержадміністрації І.Цимбал, директор Станіславчицької ЗОШ І-ІІІ ст. Г.Півнюк. Вони щиро дякували настоятелю храму о.Дмитрію за увагу, активну участь в їхніх заходах, а також за сприяння у запровадженні в школах ведення предмету християнська етика, який навчає дітей поваги, любові та віри.

За увагу до своїх підопічних дякувала о.Дмитрію директор Жмеринського територіального центру соціального обслуговування Т.Оголенко.

Теплі слова на адресу настоятеля та усіх священнослужителів линули з уст вдячних прихожан, до храму приносили квіти, дарунки.

По завершенні урочистостей на прихожан чекала святкова трапеза.foto7597-1foto7755foto7760-1

468 ad
Перейти до панелі інструментів